BKR Hypotheken

Hypotheek zonder BKR

Veel geldverstrekkers geven geen thuis als het gaat om een hypotheekaanvraag van personen met een negatieve BKR-notering. Misschien hebt u die ervaring ook.

Er komen echter langzaam maar zeker meer partijen op de markt die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van hypotheken aan mensen met een BKR-codering (of in andere moeilijkere situaties).

Bedenk wel dat als je een groter risico blijkt te zijn voor de geldverstrekker, je vaak (tijdelijk) een wat hogere rente moet betalen en/of wat minder keuzemogelijkheden hebt. Maar mocht je BKR-codering eigenlijk weinig inhouden, dan kon dit alles nog wel eens meevallen. BKR hypotheek is dan wel mogelijk.

Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR, informeert deelnemende kredietverstrekkers over het leen- en aflosgedrag van consumenten in Nederland. Zij zijn de enige partij met een centrale database met betrekking tot dit onderwerp. In dit Centraal Krediet Informatiesysteem ofwel CKI leggen ze betalingsverplichtingen vast van consumenten die een krediet, lening of gsm-abonnement op hun naam hebben staan. Een hypothecair krediet is in principe niet bij het BKR bekend. Deze wordt pas bij hen aangemeld als je langer dan 120 dagen een termijnbedrag niet hebt betaald. Een hypotheek met of zonder bkr word wel lastig, maar niet onmogelijk.

Meer over stichting Bureau Krediet Registratie (BKR)

Een A, A1, A2, A3 of HY achterstandscodering, betreft een opgelopen betalingsachterstand met betrekking tot een krediet, een hypotheek of een abonnement (voor bijvoorbeeld een mobiele telefoon). Heeft u een BKR codering, dan heeft dat soms grote gevolgen voor een nieuw af te sluiten lening of hypotheek. In de meeste gevallen wordt geen hypotheek meer verstrekt.