BKR Leningen

Lenen zonder BKR

Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die u een lening willen verstrekken zonder dat u wordt getoetst bij het BKR. Meestal betaalt u bij deze bedrijven wel wat meer rente als bij normale kredietverstrekkers.

Indien zij een krediet verlenen, kan de “BKR-toetsing” achterwege blijven, maar dergelijke geldgevers zijn wel verplicht om informatie over het verstrekte krediet door te geven aan het BKR.

Dat lijkt op het eerste gezicht wellicht aantrekkelijk voor de kredietnemer, maar het is de vraag of dat werkelijk zo is.

Het is namelijk óók een functie van het BKR om consumenten tegen zichzelf in bescherming te nemen, door te voorkomen dat ze te grote betalingsverplichtingen aangaan.

Bij het onstaan van schulden die leiden tot schuldbemiddeling en schuldsanering is immers niemand gebaat!

Gebruik dan de overwaarde van uw woning om uw BKR-notering te saneren en bespaar direct op uw maandlasten!

U heeft een registratie bij het Bureau Krediet Registratie oftwel BKR afgekort? Dat is niet het einde van de wereld. Integendeel zelfs. Het is tegenwoordig zeer goed mogelijk om ondanks een BKR registratie geld te lenen bij diverse financiers, banken en kredietverstrekkers.

Stelt u zich eens voor dat het niet mogelijk zou zijn om geld te lenen ondanks een BKR notering. Dat zou betekenen dat 40% van alle Nederlanders geen geld kunnen lenen. Gelukkig is dit niet het geval. Echter is het niet voor iedereen mogelijk om een lening aan te vragen wanner men geregistreerd is.

Dit hangt samen met de categorie waarin u geplaatst bent door het BKR en tevens met uw overige persoonlijke financiële omstandigheden. Bekijk per lening goed wat de voordelen en nadelen van de lening zijn. Vergelijk offertes onderling.