Persoonlijke lening

Algemeen

De persoonlijke lening (ook wel PL genoemd) is een vorm van aflopend krediet voor particulieren die aan het begin van de jaren ’60 van de vorige eeuw is opgekomen. Anders dan bij een doorlopend krediet kunnen bij een persoonlijke lening de reeds afgeloste bedragen niet opnieuw worden opgenomen. Een persoonlijke lening is vooral geschikt voor mensen die graag zekerheid hebben en de aflossing gedurende de hele looptijd op kunnen brengen.

Voordelen van een Persoonlijke Lening

De Persoonlijke Lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente. U betaalt iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Het bedrag wordt automatisch van uw betaalrekening afgeschreven.

Hoe werkt het Persoonlijke Lening?

U spreekt van tevoren af hoeveel u wilt lenen en hoe lang u erover wilt doen om dit weer af te lossen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een looptijd tussen zes en zestig maanden. Langere looptijden zijn in bepaalde situaties ook mogelijk. De hoogte van het maximum bedrag is onder meer afhankelijk van uw inkomen en uw vaste lasten.

Aflossing Persoonlijke Lening

U betaalt het leenbedrag in steeds gelijke maandbedragen weer terug. Deze maandbedragen worden automatisch van uw betaalrekening afgeschreven.

Wat kost een Persoonlijke Lening?

Bij het afsluiten van uw lening wordt tegelijk de rente vastgelegd voor de hele periode, ongeacht eventuele toekomstige rentestijgingen. Dat is prettig, want daardoor weet u vooraf precies waar u aan toe bent. U ontvangt bij de meeste banken elk jaar een overzicht van de betaalde rente.

Geld lenen kan dus via verschillende constructies of leningen.